Gökyüzü neden mavi renktir merak edenler için
Her insan hayatında en az bir kere olsun gökyüzünün neden mavi olduğuna dair bir merak içerisine düşebiliyor, Bu soru sadece ilkokul değil, aynı zamanda lise ve üniversite öğrencilerine de devam eden milyonlarca insanın milyonlarca öğrencinin kafasında dolaşıp duruyor.
Şahsen kendim için söylemek gerekirse, küçüklüğümde ve lise yıllarıma kadar, gökyüzünün mavi olmasının sebeplerini araştırdığım olmuştur ancak o zaman ile şimdiki zaman arasında farklar oluştuğu için, bu konuda yetersiz bilgi sahibi olabilmişimdir.
Bilim, Doğa, Çevre ve gezegenimiz gerçekten bizlere herşeyi tane tane anlatıyor aslında.
Bu bölümde, çoğu zaman hafife alınan ama belki de sadece biz insanlar için değil, aynı zamanda yaşayan ve istila eden çeşitli hayvan türleri için de hayati önem taşıyan bir konuda artık bir çok insanın ortadan kaldıramadığı şüphelerin tam açıklamasını yazmak istiyoruz. Gezegenimiz gerçekten bir harika.
Ama gökyüzü neden mavi ? bu olay atmosferin hem kimyasal hem de fiziksel yapısndan kısacası kimyasal bileşiminden ve atmosferin kendisinin kendi tabakalı yapısına sahip olmasından kaynaklanmaktadır.
Muhteşem ve karakteristik, dağılımı ile fotosferin sıcaklığı tarafından belirlenen güneş radyasyonudur.
Güneş'in gün boyunca yayabileceği maksimum enerji, görünür ve hatasız sarı rengin dalga boylarında elde edilebilir.
Ancak Dünya'nın kendisini ısıtmak için Güneş'ten gelen enerji, tüm karasal küreyi tamamen ısıtmak için çeşitli yansıma ve emilim süreçlerinden geçer.
Bu nedenle, çeşitli iklim koşullarına göre de düzenlenen tüm bu atmosferik etkiler sayesinde gökyüzü mavidir.
Böylece, daha fazla bilgi edinmek isteyen birçok öğrenci ve bir gün belki de fazla hafife alınan bu konular hakkında tutkulu olmak isteyen birçok biyoloji meraklısı için herhangi bir şüphe ortadan kalkıyor.
Yazı içeriğimizde geçen ve anlatılmak istenen söz konusu konuya dönersek , gökyüzünün neden mavi olduğu sorusuna, sıcak X ve UV ışınlarının bir ozon tabakası tarafından emildiği arkadaşı Güneş'in tehlikesi de dahil olmak üzere başka tür yanıtlar da vardır. yüksek irtifalarda ve tam olarak gökyüzünün kendisinde.
Kızılötesi radyasyon aynı zamanda karbondioksitin kendisi ve su buharı tarafından da emilir, böylece Dünya çok fazla ısınmaz ve gökyüzünün mavi rengi her gün sabitlenir.
Güneş radyasyonunun bir diğer önemli detayı, atmosfer tarafından herhangi bir yönde absorbe edilmesi ve yayılmasıdır.
Difüzyon, kısa dalga boylarında en önemli ve karakteristik unsurdur, bu nedenle, gelen radyasyon neredeyse dik olduğunda, radyasyonun kendisi esas olarak mavi olanda yayılır, tam olarak dünyanın herhangi bir yerinde gördüğümüz gökyüzünün rengi .
Gökyüzünün neden bu kadar mavi olduğu sorusunun çözümü çözüldü ve bu, biyologların her zaman olduğu yerde, incelemesi her zaman büyüleyici bir konu olan gökyüzünün ve genel olarak bilimin çeşitli özelliklerini incelemenin ne kadar güzel ve heyecan verici olduğunu anlamamızı sağlıyor.
Gökyüzü de bulut denilen beyaz kümelerden oluşur. Bazen gökyüzünün mavisini kaplayan birçok bulut, atmosferden değil, aynı zamanda tüm Dünyamızın gökyüzünü işgal eden birçok düzlemden kaynaklanmaktadır.
Gökyüzü bu pek çok nedenden dolayı mavidir, özellikle gökyüzünün mavisinin aynı renkteki denizi yansıttığı yaz günlerinde, kalkık gözlerin bize bu kadar çok duygu yaşattığı görülür.
Bir çoğumuz dışarıda vakit geçirdiğimiz de çimenlere uzanarak bulutların çeşitli desenlerine bakarız, gökyüzünün maviliğinde kayboluruz, hafife aldığımız bir konudur aslında gökyüzünün maviliği ama; gerçekler ve olan her türlü aksiyon, yukarıda belirttiğimiz yazı içeriğinde anlattığımız gibidir.
Sizce gökyüzü neden mavi ? gelin tartışalım, yorum kısmında düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bizlere aktarabilir, bu konu üzerine bir tartışma başlatabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder