Zamanınızı değerlendirmek için nasıl organize edersiniz



Sözler, zaman, yapılması gerekenler sizi bunaltıyor mu? Gün içinde sık sık 48 saatlik bir günün olması ne güzel olurdu diye düşünenlerden birisi misiniz?

Her iki soruya da evet cevabı veriyorsanız eğer bugün sizler için hazırladığımız yazıda, rasyonel bir şekilde zamanınızı nasıl organize edeceğinizi anlatmaya çalışacağız arkadaşlar.

Aslında karmaşık bir durum değil, psikoloji sitelerinde bulduğumuz ve hiç bir zaman uygulamadığımız sistemler değiller, kendi uyguladığım ve çeşitli sorularıma aldığım yanıtlar sayesinde oluşmuş sizleri hedeflerinize ulaşmanızı sağlamak adına 4 farklı yol anlatacağım.

İşte sizlere, zamanınızı nasıl organize edeceğinize ve daha barışçıl bir şekilde nasıl yaşacağınıza dair değişik 4 bilgi.

Çoklu görev: Zaman kazanmak için sağlıklı bir alışkanlık

Birçok uzman , çoklu görevlere karşı tavsiyede bulunur , çünkü onlara göre çok fazla şeyin arkasında kaybolma ve hatta bir tanesini bile tamamlamama riskiniz vardır. Hiçbir şey bundan daha yanlış olamaz, çünkü bazı durumlarda çoklu görev sadece mümkün olmakla kalmaz, aynı zamanda sizin için de iyidir! En klasik örnek?

Ocağın üzerine koyduğunuz öğle veya akşam yemeğinin hazır olmasını beklerken başparmağınızı çevirmek yerine, örneğin sofrayı kurabilir, mutfağı temizleyebilir ya da mutfak gereçlerini ve tabakları kullanmayı bıraktıktan sonra onları fırına koyabilirsiniz. veya bulaşık makinesinde yıkayın.

Yani aynı odada (mutfak, ofis, oturma odası vb.) yaptığınız sürece çoklu görev gerçekten işe yarayan bir zaman tutma aracı olacaktır.

Kesinti süresine hayır

Gün boyunca, bilgisayar aniden güncelleme yapmaya karar verdiği için veya başka nedenlerle öğle veya akşam yemeğinin hazır olması için X dakika beklemeniz mi gerekiyor?

Birkaç dakika uzakta olsalar bile, masayı toplamak, odayı temizlemek, artık ihtiyacınız olmayan belgeleri silmek gibi bilgisayarı yavaşlatan (yapmıyorsa) bazı işleri yapma fırsatını yakalayın. (güncellemeler), çok uzun süre ertelediğiniz telefon görüşmesini yapın ve benzeri gibi aktiviteler.

Onlar küçük şeyler, ama bu küçük şeyler zaman kazanmanı sağlıyor.

Sosyal medya evet, ama daha akıllıca

Sosyal medya, akıllıca kullanılırsa bizim için çok yararlı olabilir. Ancak çoğu zaman, özellikle de ölü zamanlarda, yorumlara yanıt vermemiz, bildirimlere göz atmamız, boşa harcayacak zamanı olan bir kişinin saldırılarına yanıt vermemiz veya Candy Crush veya diğer oyunları oynamamız gerekir.

Bununla size bunları hiç kullanmanıza gerek olmadığını söylemek istemiyorum, ancak kendinizi Facebook, Twitter, Instagram vb.'nin önüne koymadan önce, harcamak istediğiniz zamanı belirleyin: dörtte biri. bir saat, yarım saat, bir saat? Bu yapıldıktan sonra, önceden belirlenmiş bir süreye sahip en sevdiğiniz müziğin bulunduğu bir CD'ye koyun veya bir tütsü çubuğu yakın.

CD veya tütsü çubuğu biter bitmez sosyal medyadan ayrılın ve işinize veya eğitiminize devam edin. Onları tamamen kapatın, böylece onlara geri dönmek için cazip olmayacaksınız.

İşsiz misiniz? Öğrenci? Zamanınızdan nasıl kazanç elde edeceğinizi düşünün

Öğrenciyken veya işsizken sosyal medyayı aşırı kullanma tuzağına düşmek çok daha kolay çünkü çok fazla boş zamanımız var.

Ancak Facebook veya diğer sosyal ağlara atlamadan önce durun ve kendinize bir soru sorun: tamam, gerçek dünyadaki iş şimdi orada değil, sanal dünyada mı? Sanal dünya, sınırlı olduğu gerçek dünyanın aksine, evden çalışmak ve hatta biraz para kazanmak için birçok fırsat sunuyor.

En klasik işler çeviriler veya makale yazarlığıdır, ancak dil veya yazma konusunda iyi değilseniz, ağ mikro çalışma (mikro işler, hesap için Google aramaları yapmak gibi mikro işler) başka çok ilginç olanaklar sunar. bunlara, kariyer sitelerinden ve internetten iş bulabileceğiniz ilan sitelerinden erişebilir, fikir sahibi olabilir, bilgi alabilirsiniz.

Zaman hepimiz için önemlidir arkadaşlar, ancak planlı bir şekilde hareket edildiğinde bir güne o kadar çok şey sığdırabilirsiniz ki, gün sonunda buna sizde şaşırabilirsiniz, zaman kavramı ,hepimiz için bugünlerde çok önemli bir faktördür peki ya siz zamanı nasıl tutuyorsunuz ?

Zamanınızı değerlendirmek adına bizlere yorum yazın bu konu hakkında düşünceleriniz bizim için ve okuyucularımız için değerli.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gökyüzü neden mavi renktir merak edenler için